Bindweefselmassage


Wat is bindweefselmassage?

Bindweefselmassage is een onderdeel van de moderne fysiotherapie voor de huid, die veel wordt toegepast. Het is een vorm van massage maar verschilt sterk van de klassieke massage.

Bij de klassieke massage worden de opperhuid en de spieren bewerkt, bij bindweefselmassage wordt het onderhuids bindweefsel gemasseerd.


De techniek van bindweefselmassage

Door het rollen en trekken aan de huid wordt het bindweefsel gestimuleerd. Hierdoor wordt de doorbloeding beter en de voedingstoestand naar de huid toe neemt in positieve zin toe. Afvalstoffen worden afgevoerd. De huid zelf wordt aangezet tot de aanmaak van collageen.

Er zijn meerdere vormen van bindweefselmassage, waarbij de therapeut de huid oprekt, rolt of met zijn vingertoppen trekjes geeft in de huid. De behandeling kan als scherp, snijdend en pijnlijk worden ervaren. De pijn wordt met de tijd wel wat minder, deels door gewenning en deels door de reactie van de huid en het bindweefsel. Het zijn de afvalstoffen die als kleine scherpe puntjes worden gevoeld. Wanneer de afvalstoffen door de massage afnemen, zal de behandeling minder pijnlijk zijn.

Bindweefsel: uitleg

Bindweefsel geeft steun aan en verzorgt de organen. De huid krijgt ook haar vorm door het bindweefsel. In het bindweefsel lopen bloedvaten en zenuwen. Het bindweefsel staat dus in nauw contact met de huid. Wanneer de huid problemen heeft met haar functie, is dit te zien aan het bindweefsel en de bijbehorende huidzone.

Massage gezicht

Bindweefselmassage in het gezicht verbetert de conditie van de huid. Rimpels verminderen en de huid voelt gladder aan en heeft een glans. Ook littekens kunnen verminderd worden. Soms bevinden zich in het gezicht vochtophopingen, deze worden ook verholpen door middel van deze massage.

Bij een bindweefselmassage wordt het gehele gezicht en de nek eerst met een olie in gemasseerd. Daarna begint de massage: er wordt aan de huid getrokken en erin gekneed of tegenaan geduwd, in een bepaalde richting met als doel de verklevingen in de huidlagen te verzachten of op te heffen.. Het beste resultaat wordt bereikt wanneer de massage zes tot twaalf maal herhaald wordt. Dit is mede afhankelijk van de problemen die de patiënt ondervindt. Een bindweefselmassage aan het gezicht kan in het begin pijnlijk aanvoelen.

Bindweefselmassage

(tijdelijke aanbieding)
Bindweefselmassage Gezicht (25 minuten) 35,00
Kuur van 3 behandelingen 90,00
Kuur van 6 behandelingen 150,00
Bindweefselmassage en Gezichtsbehandeling (50 minuten) 50,00
Kuur van 3 behandelingen 135,00
Kuur van 6 behandelingen 280,00

Bindweefselmassage


Privacy verklaring
U kunt deze website bezoeken zonder ons mee te delen wie u bent of enige informatie over u zelf te verschaffen. Er zijn echter situaties waarbij wij informatie van u nodig hebben om bijvoorbeeld met u te corresponderen, een reservering te plaatsen dan wel een inschrijving te verwezenlijken. Algemene voorwaarden