Rosacea

RosaceaHoewel de exacte oorzaak van rosacea onbekend is, zijn er in de loop der jaren verschillende theorieën over de oorsprong van de aandoening ontwikkeld. Rosacea is een chronische, niet besmettelijke huidaandoening in het gezicht gekenmerkt door felrode verkleuringen met name van de wangen en de neus.


Wat gebeurt er met de huid bij Rosacea:

Gelaatsbloedvaten kunnen onder bepaalde omstandigheden zonder weerstand verwijden en de daarbij behorende grotere hoeveelheid bloed dat naar de oppervlakte van de huid komt zorgt ervoor dat de huid rood en gloeiend wordt.

Verschijnselen en symptomen
Verschillende levensstijl- en omgevingsfactoren - triggers genoemd - kunnen deze roodheidsrespons verhogen. Acné-achtige bultjes kunnen verschijnen, vaak in het rodere gedeelte van het gezicht. Dit kan te wijten zijn aan factoren die verband houden met de bloedstroom, huidbacteriën, microscopische huidmijten (Demodex), irritatie van de follikels, beschadiging door de zon van het bindweefsel onder de huid, een abnormale immuun- of ontstekingsreactie of psychologische factoren.

 

Behandeling

Behandeling voor rosacea richt zich voornamelijk op het beheersen van uiterlijke kenmerken en symptomen. Meestal vereist dit een combinatie van huidverzorgingsbehandelingen.

De duur van uw behandeling hangt af van het type en de ernst van de symptomen.

...


Privacy verklaring
U kunt deze website bezoeken zonder ons mee te delen wie u bent of enige informatie over u zelf te verschaffen. Er zijn echter situaties waarbij wij informatie van u nodig hebben om bijvoorbeeld met u te corresponderen, een reservering te plaatsen dan wel een inschrijving te verwezenlijken. Algemene voorwaarden